به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بهاروندی ظهر پنج شنبه در جلسه ستاد احیای جنگلهای بلوط لرستان اظهار داشت: پدیده زوال بلوط از سالهای 87 و 88 خود را در استان لرستان نشان داده است.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز این پدیده در کشورهای اروپایی نیز وجود داشته ولی با این شدت نبوده، افزود: این پدیده به شدت جنگلهای زاگرس را آلوده کرده که بیشترین خسارات در دو استان ایلام و لرستان گزارش شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به ورود سازمان جنگلها برای بررسی این مشکل عنوان کرد: در این زمینه حتی از کارشناسان خارجی نیز استفاده شده و از سال 89 به طور عملیاتی وارد کار تحقیقاتی شدیم.
بهاروندی با اشاره به سه گزینه در دستور کار سازمان جنگلها در این زمینه بیان داشت: در این راستا بذرگیری از گونه های مقاوم جنگلی، نهال کاری در نهالستانهای منابع طبیعی و قطع کردن درختان آلوده در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی عنوان کرد: علی رغم همه تلاشهای صورت گرفته همه 15 طرح پیشنهادی برای مقابله با پدیده زوال بلوط چه در کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان و چه در سازمان جنگلها رد شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با تاکید بر اینکه سازمان جنگها تاکید دارد که استانهای مختلف در این زمینه جزیره ای عمل نکنند افزود: در این راستا دستورالعمل جامع برای هفت استان درگیر با پدیده زوال بلوط تدوین و مقرر شده بر اساس این آئین نامه فعالیتها پیگیری شود.
بهاروندی با بیان اینکه نقشه پهنه بندی مناطق آلوده به بیماری زوال بلوط در استان لرستان را تهیه کرده ایم عنوان کرد: بیشترین میزان خسارات ناشی از این پدیده در جنوب لرستان یعنی شهرستانهای کوهدشت و پلدختر به سمت خرم آباد و دوره چگنی گزارش شده است.
نظر شما